Circulair Aankopen in 10 quotes

  • 19 maart 2015

Op donderdag 26 februari organiseerden Plan C, Business & Society en KAURI het Inspiratie[e]vent Circulair Aankopen. Het event wilde aankopers prikkelen en nieuwe wegen naar een duurzaam, circulair aankoopbeleid tonen.

Eén van de enablers waar het Vlaams Materialenprogramma op inzet, is het circulair aankopen ingang doen vinden bij de Vlaamse overheden en bedrijven. Bedrijven die nu reeds anders produceren (met aandacht voor ecodesign) of een ander business model hebben uitgewerkt (waardoor ze eigenaar blijven van de materialen, om ze zo maximaal te hergebruiken) moeten kansen krijgen om deze activiteiten verder uit te bouwen. De belangrijkste succesfactor hierbij is de klant, die bereid moet zijn om zijn/haar aankoopgedrag te veranderen.

Dit event toonde aan tal van privé- en overheidsaankopers wat de voordelen zijn van het circulair aankopen. De cases toonden aan dat de voordelen zeker op vlak van kwaliteit spelen maar nog belangrijker voor de aankoper: ook op prijs komen circulaire aankopen er op lange termijn voordeliger uit. Een terugblik in 10 quotes. Lees meer