De EDGE-kit helpt docenten duurzaamheid te integreren in economische opleidingen

  • 23 maart 2016

Ecocampus ontwikkelde samen met de KU Leuven, Catapa en de OVAM de EDGE-kit. EDGE staat voor Educatie voor Duurzaam Grondstoffenbeheer in Economische opleidingen. De kit levert docenten in economische opleidingen concrete actiefiches en instrumenten om duurzaamheid een plaats te geven in hun vakken.

De EDGE-kit toont twee invalshoeken van grondstoffenbeheer als duurzaamheidsvraagstuk: één vanuit Vlaanderen en de transitie naar een circulaire economie, en één vanuit Peru en de mijnbouwindustrie in dat land.

Voor het werken aan dit duurzaamheidsvraagstuk in economische opleidingen zijn er verschillende werkvormen:

  • Er zijn actiefiches voor de vakken macro-economie, micro-economie, marketing en management & accounting om bestaande lesinhouden te illustreren met voorbeelden.
  • Er zijn ook actiefiches met nieuwe lesinhouden om een economiestudent competenties voor duurzame ontwikkeling mee te geven. Zo is er een les over business-innovatie op basis van de SIS-toolkit, en ook een les over het economisch systeem achter de smartphone en een inspiratiefiche voor duurzame business cases.

In 2016 organiseert Ecocampus infosessies voor docenten die met de EDGE-kit aan de slag willen gaan. Dit gebeurt in het kader van het lerend netwerk economie dat een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de EDGE-kit.

Ontdek de EDGE-kit