Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer bekroont 14 vernieuwende projecten rond materialen en energie. Duurzamer leven? Eén klik op de app!

  • 26 september 2014

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer ondersteunt vernieuwende projecten die Vlamingen duurzamer leren omgaan met materialen en energie. De middelen voor het Fonds komen van Indaver en Sleco, een joint venture van Indaver en Sita. De selectie van de projecten gebeurt door een onafhankelijke jury, volgens de doelstellingen van het Fonds: steun aan grote en kleinere projecten met oog voor innovatie, duurzaamheid en gedragsverandering, over heel Vlaanderen.

Het gebruik van nieuwe media (apps) en nieuwe technologieën (3D-printer) was een opvallende trend onder de laureaten van dit jaar. Daarnaast steunt het Fonds ook verschillende projecten die de mentaliteit bij jongeren willen wijzigen, door hen zelf de handen uit de mouwen te laten steken en zo zelf te laten ondervinden wat het verschil kan maken. Op lokaal vlak steunt het Fonds verschillende projecten die buurtbewoners en inwoners die nog niet overtuigd zijn van het belang van anders consumeren, reizen, eten of verwarmen, bewijzen dat de transitie-idee praktisch haalbaar is. De ondersteunde projecten van de achtste oproep en van de vorige oproepen zijn te vinden op de website van het Fonds.