Nieuws

  • 24 november 2016
HVDV genomineerden

Trots op onze genomineerden!

De Henry van de Velde Awards nemen een nieuwe start. In de vernieuwde categorieën worden er genomineerden bekend gemaakt. Eén van de categorieën wordt mee door OVAM uitgedragen.
Community Night
  • 24 november 2016

Plan C Community Night

Plan C hield in oktober in All American Style haar jaarlijkse Community Night. In een echte boksring namen sprekers het tegen elkaar op in een debat over onze circulaire toekomst. Met vaak verrassende stellingen probeerden ze het publiek voor zich te winnen.
MOOI-festival
  • 24 november 2016

Plan C op het MOOI-festival

Samen met Bruno Pieters, modeontwerper en curator van het MOOI festival, zocht kunstencentrum Vilanella uit hoe een duurzame toekomst van de modewereld er zou kunnen uitzien. Plan C en het Flanders Fashion Institute pakten uit met een tentoonstelling over circulaire economie, g
Community night Plan C
  • 2 september 2016

18 oktober 2016: Plan C community night

Op dinsdag 18 oktober organiseert Plan C haar jaarlijkse Community Day, dit jaar een 'Night'. De Community Night wordt een clash van ideeën over onze duurzame toekomst: Zal technologie ons redden? Zorgt de deeleconomie wel voor echte verandering?
Volksvergadering anno 2036
  • 24 november 2016

Volksvergadering anno 2036

Plan C en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (Universiteit Gent) hielden op het transitiefestival een gesmaakte volksvergadering. Zestig deelnemers werden naar de virtuele stad Reburg in het jaar 2036  gekatapulteerd.
Weegschaal
  • 24 november 2016

De jurist in de circulaire economie

De circulaire economie kent vele uitdagingen, ook juridische. Wat zijn deze juridische uitdagingen en zijn (bedrijfs)juristen er voldoende op voorbereid? Hebben zij de juiste specifieke kennis en vaardigheden? Of moeten ze terug naar de schoolbanken?
REPAIR
  • 2 september 2016

REPAIR, Europese samenwerking voor lokale circulaire economie

Wat kan circulaire economie voor een stad als Gent, Hamburg of Napels betekenen? Om hierop een antwoord te formuleren groeperen 18 partners in 6 EU landen zich rond het onderzoeksproject REPAiR: Resource Management in Peri-Urban Areas, Going beyond Urban Metabolism.
Expo-stand: de circulaire economie: wat is dat?
  • 24 november 2016

Expo-stand: 'De circulaire economie: wat is dat?'

OVAM en Plan C ontwikkelden een expo-stand over de circulaire economie. In de koker kan je in 360° bijleren over hoe circulaire oplossingen op elke fase van een productleven kunnen ingrijpen. De stand was een eyecatcher op het slotmoment van het Transitiefestival.
Atelier Track Design
  • 24 september 2016

Atelier Track Design Ford Genk

Als vervolg op het prospectief onderzoek in de regio Genk, is er een experimenteel en tegelijk beleidsondersteunend onderzoek, Atelier Track Design, opgezet.
Ecodesign cases
  • 2 september 2016

Inspiratie nodig op vlak van ecodesign?

Waarom nog een wasmachine of headphone bezitten als we het kunnen gebruiken zonder zorgen? Hoe zullen 'on demand' printen van tijdschriften of bio afbreekbare luiers onze afvalberg verkleinen? Kleding kleuren zonder water en fruit drie maal langer bewaren?
December 2014